zaterdag 25 mei 2013

Bits and bites

Jens moet binnenkort voor het eerst een spreekbeurt houden. Al in januari ging de lijst de klas rond, waarop hij en z'n klasgenoten het onderwerp konden invullen. Jens kwam thuis van school en vroeg zich heel serieus af of hij zou kiezen voor het onderwerp 'computers'. Dan kon hij mooi vertellen over hoe computers in elkaar zaten, compleet met harde schijven, processoren, bits en bites. Heel voorzichtig probeerden we hem van dat idee af te krijgen: de gemiddelde 7-jarige zit hier waarschijnlijk nog niet op te wachten.
Dan moest het maar de ruimtevaart worden. Dat vinden z'n klasgenoten waarschijnlijk wél interessant. Toen hij las dat hij de informatie moest zoeken in bóeken, was hij enigszins teleurgesteld: "We kunnen toch net zo goed googlen?" Maar wij waren onverbiddelijk: een boek is een boek. Dus haalde hij zijn stapel boeken over de ruimtevaart van z'n kamer en ging hij, met frisse tegenzin aan de gang.

Een week later, toen z'n eerste klasgenootje een spreekbeurt had gedaan, kwam hij opgetogen thuis. Ze had een Powerpoint presentatie gebruikt! Compleet met afstandsbediening! Mocht hij ook?
Dus zaten we vanmiddag alsnog achter de laptop, om hem de beginselen van PowerPoint te leren.

Na een uur intensief werken had hij er genoeg van. Hij wilde buiten spelen.
Gelukkig, even geen bits and bites.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een mail ontvangen als er een nieuwe blog verschijnt? Schrijf je in!